Elektrik ve Elektronik Teknolojisi


Elektrik ve Elektronik Teknolojisi

Elektrik teknolojisi nace kodu tehlike ve çok tehlikeli işler sınıfında bulunmaktadır. Tehlikeli işlerde çalışacak işçilerin 6331 Sayılı kanunun 17. maddesinde ‘’Mesleki eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgeleyemeyenler çalıştırılamaz.’’ ifadesi bulunmasından dolayı işçilerin sertifikasız çalışmaları yasak hale gelmiştir. Akademi Mesleki Belgelendirme olarak Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde 40 saatlik eğitim ve sınav sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Elektrik teknolojisinde mesleki eğitim sertifikası verilmektedir.

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Elektrik Tesisat Pano Montörlüğü, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Haberleşme Sistemleri, Görüntü ve Ses Sitemleri, Güvenlik Sistemleri, Yüksek Gerilim Sistemleri modülü ile 6331 sayılı kanun kapsamına mesleki eğitim sertifikası olmadan çalışılması yasak hale gelmiştir. Akademi Belgelendirme olarak; Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Elektrik Tesisat Pano Montörlüğü, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Haberleşme Sistemleri, Görüntü ve Ses Sitemleri, Güvenlik Sistemleri, Yüksek Gerilim Sistemleri alanında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki eğitim sertifika programları düzenlemekteyiz.


İŞ HAYATI

Ticaret, sağlık alanı, eğitim gibi hayatın içersinde yer alan ve birçok dala ayrılmış iş türleri mevcuttur. Çalışmaların bir kısmı şarküteri, berber veyahut devlet dairesinde sürdürülürken bazısı da ağır ve tehlikeli işler şeklinde ayrılmaktadır. Dolayısıyla bireylerin başvurdukları ve kabul edildikleri işlerde değişiklik göstermektedir. Günlük yaşamın belli bir düzende ilerlemesi için muhtelif sektörlerde yer almış kuruluşlar mal ve hizmet üretmeye devam etmektedir. Geçmişten günümüze değişen ve gelişen koşulların ışığında bilhassa ürün çeşitliliğinin arttığı görülmüş, bireylerin bir eşyayı satın almadan önce çeşitli seçenekleri inceleme şansı ortaya çıkmıştır. İş hayatına yönelik atılan adımlar çerçevesinde de mesleki eğitim kursları hazırlanmış, başta hijyen, ilkyardım ve yangın olmak üzere çok sayıda başlığa yönelik çalışmalar düzenlenmiştir. Eğitim kursları arasına Elektrik Elektronik Teknolojisi de dâhil edilmiştir.

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ

Elektrik Elektronik Teknolojisi kendi içinde kategorilere ayrılmıştır. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde elektromekanik taşıyıcılar bakım onarım bölümündeki meslek elemanı tanımı alan adında belirtildiği gibi elektromekanik taşıyıcıların kontrol ve bakımlarını güvenlik şartlarına uygun şekilde yapan kişi şeklindedir. Alan incelendiğinde tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde bobinajcı, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde güvenlik sistemleri gibi başlıkların yer aldığı görülmektedir. Elektrik Elektronik Teknolojisi alanında büro makinelerinin kurulum ve bakımının yapılmasını içeren teknik servis bölümü ile tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde haberleşme sistemleri altbölümünde haberleşme sistemlerinin bakım ve onarımının güvenlik şartlarına uygun yapılması bulunmaktadır.

BİZ SİZİ ARAYALIM


Aşağıda bulunan formu doldurarak bize iletebilirsiniz. Firma yetkililerimiz en kısa sürede sizlere dönüş yapacaklardır. İlginiz için teşekkür ederiz.

İletişim Bilgileri

Eklemek İstedikleriniz